OKTATÁS

Cégünk sikerének egyik pillére a folyamatosan fejlődő gyakorlati és elméleti szakértelem.

EMBERKÖZPONTÚ KÉPZÉS-FEJLESZTÉS

…közel 20 év tudásával, tapasztalatával

A jövő szakembereinek gyakorlati és elméleti képzésében vállalt szerep cégünk megalapítása óta kiemelt hangsúlyt kap. Tananyagfejlesztéssel, szakképzésekkel, egyetemi képzések számára biztosított duális képzésekkel igyekszünk a fiatal tehetségeket magas szinten képezni. Ezen irányú tevékenységeink egyik fontos mérföldköve az Oktatási, Fejlesztési Központ és Kísérleti Üzem felavatása volt Debrecenben 2017-ben. Ezt követően rövid időn belül bekapcsolódtunk a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának felnőttképzésébe, és még 2018-ban háromoldalú stratégiai megállapodást kötöttünk a Debreceni Egyetemmel, illetve Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával. Ennek keretében az Inter Traction Electrics Kft. a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként képezhet jármű mérnököket, és a szakképzés mellett technikusi oktatást is folytathat, valamint részt vehet a mérnökhallgatók duális képzésében is. A Debreceni Egyetem mellett a főváros egyik legpatinásabb oktatási intézményével, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a BME-vel duális képzésre vonatkozó megállapodást.

A Debreceni Szakképzési Centrummal és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal 2019-ben kibővített együttműködési megállapodás értelmében a Gépészeti, a Közlekedési és az Elektromechanikai-elektronikai Szakmacsoportok képzése céljából fogadunk diákokat, szintén duális képzés keretében.  A szakmai gyakorlat célja, hogy a leendő szakképzettségnek megfelelő munkakörben és munkahelyen az elméleti és gyakorlati ismereteket össze tudják kapcsolni a tanulók, és az anyag-eszköz-technológia ismereteket, valamint a gyakorlati jártasságot meg tudják szerezni a gyakorlati idő alatt. A szakmai gyakorlat során a munkatársakkal való kommunikációt, a munkahelyre való beilleszkedést, a projektmunkában való együttműködést, együtt gondolkodást is megismerhetik. Biztosítjuk ezen felül, hogy a jövő szakemberei a szakma gyakorlati alapjait tapasztalt munkavállalóktól leshetik el, és megismerhetik a vállalti kultúránkat, hiszen mind az elméleti, mind a gyakorlati képzés valós körülmények között, debreceni telephelyünkön történik. Ezzel a szükséges munkavállalói kompetenciáknak a munkafolyamatokban történő fejlesztését biztosítjuk.  Ezen együttműködés keretein belül 13 kollégánkat iskoláztuk be esti tagozatos képzésre hegesztő szakmában, 9 munkatársunkat pedig ipari gépész képzésre. Előbbiek 2021. júniusában tettek sikeres vizsgát és vehették kézbe bizonyítványukat.

2020-ban a Kecskeméti Szakképzési Centrummal és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal is létrejött az együttműködés, így itt is csatlakoztunk a diákok szakképzéséhez. Nem titkolt szándékunk az sem, hogy a szakember-utánpótlásunkat segítsük a gyakorlaton megismert tanulók köréből. Ezért vállalati ösztöndíjjal támogatjuk a kiválasztott tanulóinkat már a középiskolás évek alatt. Szakmai továbbfejlődésre, valamint a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására is megteremtjük a lehetőséget.

Az új szakképzési törvény, a Szakképzés 4.0 lehetőséget adott, hogy egy régi álmunkat válthassuk valóra: debreceni telephelyünkön megnyitottuk tanműhelyünket, ahol diákokat fogadunk, a velük kötött tanulószerződés keretén belül. 2021-re tanműhelyünkben az országban egyedülálló módon 98 diáknak volt lehetősége jövőbeli szakmájához kapcsolódó gyakorlatot végezni. A szakképzési törvény szigorúan szabályozza a tanműhelyekben elsajátítandó tananyag minőségét, a technológiát és a tanulási körményeket. Ennek az akkreditációnak cégünk számos képzés kapcsán megfelelt:

Gépészeti ágazat:

 • hegesztőképzés
 • ipari gépész képzés

Közlekedés és szállítmányozás:

 • logisztikai technikus képzés

Specializált gép- és járműgyártás ágazat:

 • autógyártó képzés
 • karosszérialakatos képzés
 • alternatív járműhajtási technikus képzés
 • gépjárműmechatronikai technikus képzés

Mérnök képzés:

 • mechatronikai mérnök (egyetemi képzés)
 • gépészmérnök (egyetemi képzés)
 • műszaki menedzser (egyetemi képzés)
 • járműmérnök (egyetemi képzés)
 • közgazdasági mérnök (egyetemi képzés)

Az új törvény értelmében a nálunk tanuló diákok nem csak fizetésre jogosultak, de a munkavállalóinknak járó extra szolgáltatásokra is, mint például a cafetéria. A követelményeknek való megfelelés értelmében  telephelyünk igény szerint vizsgahelyszínt és vizsgák lebonyolításához szükséges feltételeket biztosít.

A duális képzés keretein belül foglalkozunk szakképesítéssel rendelkező, pályát váltó munkaerő átképzésével és szakmával nem rendelkező, de elhivatott felnőttek képzésével is. Többek közt ilyen volt a 2019-ben, a Berettyóújfali Szakképzési Centrummal közösen induló hegesztőképzésünk, melynek tanulói 2021 nyarán vehették át akkreditált bizonyítványaikat.